Waarover gaat het?

Als pa ons in onze kindertijd sprookjes vertelde, hingen wij aan zijn lippen. Maar liefst van al luisterden we naar het verhaaltje van Tippe, een jongetje zo klein dat hij altijd op de tippen van zijn tenen liep.

Ook al beschrijf ik in dit boek mijn zoektocht naar eerlijke en correcte communicatie op de werkvloer, gaandeweg besef ik dat ik veel meer met Tippe gemeen heb dan mijn vader ooit heeft kunnen vermoeden.

En niet alleen ik, maar ook de vele werkzoekenden en werkenden die ik dagelijks op mijn werkplek ontmoet.

In ieder van ons schuilt een kleine Tippe, een kind dat met vaste hand voorbereid wordt op een leven als gehoorzame werknemer. Alleen, door de digitalisering verandert de wereld waarin we vandaag werken pijlsnel. Is Tippe – zijn wij – daar klaar voor?

Over de auteur

Annemie Martens studeerde in 1987 af als master in de vertaalkunde, maar evolueerde in haar carrière al vrij snel van taalinstructeur naar communicatietrainer. Vandaag begeleidt ze vele cursisten in Vlaanderen in hun zoektocht naar correcte en eerlijke communicatie.

Zus Lieve creëerde de illustraties voor dit boek. Zij werkte vele jaren als styliste-modeliste en atelierleidster bij een gerenommeerd bedrijf in huwelijkskleding.

Steun Te Gek!?

Wat is mooier dan een medewerker een schrijversdebuut zien maken, kritisch proeflezer mogen zijn en vervolgens het boek in één ruk uitlezen omdat het je niet loslaat. In dit verhaal vind ik de waarden terug die ik zo graag weerspiegeld zag in onze organisatie, waarin Annemie waarmaakt wat ik haar ook bij VDAB zag doen: inspireren en gidsen.

Herken jezelf in Tippe, op zoek naar zijn meerwaarde als medewerker in de 21ste eeuw.

Fons Leroy

Gedelegeerd bestuurder VDAB tussen 2005 en 2019

Dit is een boek over gelijkwaardige, respectvolle en menselijke communicatie. Tegelijk hopen Lieve en Annemie met dit huzarenstukje een inspiratie te zijn voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun familie, vrienden of mantelzorgers. 

Guy Swinnen

Zanger en muzikant van o.a. The Scabs en peter van Te Gek!?

Fons LeroyGedelegeerd bestuurder VDAB tussen 2005 en 2019
Lees verder
Wat is mooier dan een medewerker een schrijversdebuut zien maken, kritisch proeflezer mogen zijn en vervolgens het boek in één ruk uitlezen omdat het je niet loslaat. In dit verhaal vind ik de waarden terug die ik zo graag weerspiegeld zag in onze organisatie, waarin Annemie waarmaakt wat ik haar ook bij VDAB zag doen: inspireren en gidsen. Herken jezelf in Tippe, op zoek naar zijn meerwaarde als medewerker in de 21ste eeuw.
Guy SwinnenZanger en muzikant van o.a. The Scabs en peter van Te Gek!?
Lees verder
Dit is een boek over gelijkwaardige, respectvolle en menselijke communicatie. Tegelijk hopen Lieve en Annemie met dit huzarenstukje een inspiratie te zijn voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun familie, vrienden of mantelzorgers. 
Previous
Next